Fritéza

Fritéza: Váš tajný trumf na křupavou dokonalost!

Typy fritéz Na trhu existuje nepřeberné množství fritéz, které se liší svou velikostí, výkonem, funkcemi i cenou. Při výběru té pravé je důležité zvážit, jak často a v jakém množství budete fritovat, a také jaké pokrmy chcete připravovat. Základní dělení fritéz je na horkovzdušné a klasické fritézy....

Játrová Paštika

Játrová paštika: Pomazánka králů i gurmánů.

Játrová paštika: pochoutka s historií Játrová paštika, známá také jako paštika z jater, je delikatesa s dlouhou a bohatou historií. Její kořeny sahají až do starověku, kdy se konzumovala v různých kulturách po celém světě. Paštika se tradičně připravovala z jater, ať už vepřových, hovězích, kuřecích nebo...

Dýňové Noky

Dýňové noky: Podzimní hřešení bez výčitek

Dýňové noky: Podzimní pochoutka S příchodem podzimu a s ním i sezóny dýní se otevírá svět kulinářských možností. Jednou z nejoblíbenějších a zároveň nejjednodušších úprav tohoto všestranného plodu jsou dýňové noky. Tyto malé knedlíčky, jemné chuti a zářivě oranžové barvy, si získají srdce malých i...

Gourmet Brno

Brno láká na gurmánský zážitek!

Brněnský gurmánský festival Brno, město s bohatou historií a kulturou, je také rájem pro gurmány. Každoročně se zde koná Brněnský gurmánský festival, který láká milovníky dobrého jídla a pití z celé republiky i ze zahraničí. Festival nabízí jedinečnou možnost ochutnat speciality z nabídky vyhlášených brněnských...

Delonghi

S DeLonghi si vychutnáte kávu jako od baristy

Historie značky DeLonghi Příběh značky De'Longhi je úzce spjat s kávou. Vše začalo v roce 1902 v italské Trevisu, kde se zrodila malá dílna rodiny De'Longhi. Zpočátku se zaměřovala na výrobu jednoduchých domácích spotřebičů. Zlomový okamžik nastal v 70. letech 20. století, kdy se De'Longhi vrhlo na výrobu kávovarů....

Litinová Pánev

Litinová pánev: Tajemství kulinářských mistrů odhaleno

Co je litinová pánev? Litinová pánev je druh kuchyňského nádobí, který se používá již po staletí. Je známá svou odolností, dlouhou životností a schopností rovnoměrně distribuovat teplo. Litinové pánve jsou vyrobeny z roztaveného železa, které je odléváno do formy. Tento proces jim dává jejich charakteristickou váhu...

Kotleta

Odpověď: Dokonalá kotleta: Tipy a triky pro šťavnatý zážitek

Co je to kotleta? Kotlety jsou v české kuchyni stálicí a není divu. Jedná se o šťavnatý a křehký pokrm z masa, který uspokojí i ty nejnáročnější jazýčky. Ať už se jedná o vepřovou, kuřecí, nebo telecí kotletu, vždy se jedná o plátek masa, který je obvykle naklepaný, aby byl co nejtenčí a nejměkčí. Díky tomu se...

Sushi Time

Sushi Time: Čas dopřát si kousek Japonska!

Sushi čas Vůně sójové omáčky, zázvoru a wasabi ve vzduchu? To může znamenat jediné – je sushi čas! Ať už jste ostřílení znalci japonské kuchyně, nebo teprve začínáte objevovat její taje, návštěva japonské restaurace je vždycky skvělý nápad. Sushi, to není jen jídlo, je to doslova umění na talíři. Jemně...

Ozdob Dort

Ozdob dort jako profesionál: Tipy a triky pro úžasné dorty

Typy ozdob na dorty Svět ozdob na dorty je stejně pestrý a rozmanitý jako svět cukrářského umění sám. Ať už chystáte narozeninovou oslavu, svatbu nebo jen chcete potěšit své blízké sladkým překvapením, správná volba dekorací promění váš dort v nezapomenutelné umělecké dílo. Mezi nejoblíbenější ozdoby patří...