Odpověď: Tajemství krásy odhalené: Vaše cesta začíná v Myclinic
Co je to Myclinic? Myclinic je moderní koncept v oblasti estetické medicíny, který se zaměřuje na poskytování personalizované péče a...
Co je to Myclinic? Myclinic je moderní koncept v oblasti estetické medicíny, který se zaměřuje na poskytování personalizované péče a...
Co je to banka 0800 Banka 0800 je specifickým typem bankovní instituce, která se odlišuje především tím, že veškerou svou činnost...
Co je to nemoc růže? Růže je zákeřné kožní onemocnění, které dokáže pěkně potrápit. Poznáte ji podle červených, oteklých a na...
Co je kuskus? Kuskus je severoafrický pokrm z semoliny, který se připravuje na páře. Často se mylně považuje za druh obiloviny, ale ve skutečnosti se jedná o druh těstoviny. Semolina je hrubě mletá tvrdá pšenice, která se smíchá s vodou a tvaruje do malých kulovitých granulí. Kuskus má jemnou, lehce nasládlou chuť a je...
12. 10. 2024
Historie bonbonů Sladkosti ve formě bonbonů, jak je známe dnes, mají poměrně krátkou historii. Jejich počátky sahají do 19. století, kdy se začal rozvíjet cukrovarnický průmysl a cukr se stal dostupnějším. Předtím si sladkosti mohli dovolit jen ti nejbohatší, a to spíše v podobě medu, ovoce nebo oříšků v medu. První...
11. 10. 2024
Co je to občerstvení? Občerstvení, to je takový malý záchranář v průběhu dne. Není to úplně plnohodnotné jídlo jako oběd nebo večeře, ale rozhodně to není jen tak ledajaké zobání. Občerstvení by nám mělo dodat energii a zažene hlad, ale nemělo by nás zatížit. Ideálně by mělo obsahovat vyvážený poměr živin,...
11. 10. 2024
Fazolový salát: letní klasika Fazolový salát, to je synonymum pro letní grilování, pikniky a zahradní oslavy. Jeho příprava je snadná a rychlá, a proto se těší velké oblibě. Základem jsou samozřejmě fazole, ať už bílé, červené, černé nebo barevné. Ty se smíchají s další zeleninou, jako je cibule, paprika, okurka...
11. 10. 2024
Co je to vegeta Vegeta je legendární kořenící směs, která si získala oblibu v mnoha kuchyních po celém světě. Tato univerzální směs, složená převážně ze sušené zeleniny, bylinek a koření, dodá pokrmům výraznou chuť umami. Vegeta se stala nepostradatelnou součástí mnoha domácností a profesionálních kuchyní, a to...
10. 10. 2024
Co je to valmer? Valmer je označení pro vinařskou láhev o objemu 9 litrů. Název pochází z francouzského „vin métré“, což v překladu znamená „víno odměřené“. Valmer se používá především pro uchovávání a archivaci vín. Díky svému objemu má valmer ideální poměr mezi povrchem vína a objemem...
10. 10. 2024
Vejce v kuchyni: Od snídaně po dezert Vejce jsou zkrátka základ, který v kuchyni potkáváme snad denně. A není divu! Jsou cenově dostupná, dají se připravit na mnoho způsobů a navíc jsou plná bílkovin a dalších důležitých živin. Ráno nás můžou potěšit nadýchanou omeletou se zeleninou, v polední polévce poslouží...
10. 10. 2024
Všestranné vločky: Od snídaně po večeři Ovesné vločky jsou skutečně všestrannou potravinou, která si zaslouží své místo v kuchyni. Jsou bohaté na vlákninu, která podporuje trávení a zasytí na delší dobu. Obsahují také vitamíny skupiny B, železo a hořčík. Ráno vás vločky nabijí energií, stačí je zalít...
09. 10. 2024
Původ a historie tykve Tykev, tato všestranná zelenina s rozmanitými tvary a barvami, má bohatou historii sahající tisíce let do minulosti. Archeologické nálezy dokazují, že se tykve pěstovaly již před 8 000 lety v oblasti dnešního Mexika. Tykve patřily mezi první domestikované plodiny v Americe a hrály důležitou roli ve...
09. 10. 2024
Co je tzatziki? Tzatziki, také známé jako řecká omáčka z jogurtu a okurek, je osvěžující a chutná omáčka, která je oblíbená v Řecku a dalších částech Středomoří. Tato krémová pochoutka se vyrábí z hustého řeckého jogurtu, okurek, česneku, olivového oleje a čerstvých bylin, jako je kopr a máta. Tzatziki je...
08. 10. 2024