Zatočte s tím! Jak zabalit tortillu jako profík.
Výběr správné tortilly Při balení perfektní tortilly hraje zásadní roli výběr správného typu. Na trhu je k dispozici nepřeberné...
Výběr správné tortilly Při balení perfektní tortilly hraje zásadní roli výběr správného typu. Na trhu je k dispozici nepřeberné...
Holubky: Tradiční česká pochoutka Holubky jsou neodmyslitelnou součástí tradiční české kuchyně a evokují v nás vzpomínky na nedělní...
Příčiny škrábání v krku Škrábání v krku je nepříjemný pocit, který může mít mnoho příčin. Často je prvním příznakem...
Italská klasika na talíři Špagety, tenké a dlouhé těstoviny, jsou základem mnoha italských pokrmů. Jejich popularita tkví v jednoduchosti přípravy a všestrannosti. Špagety se hodí k nejrůznějším omáčkám, od rajčatových až po smetanové, a skvěle chutnají s masem, mořskými plody i zeleninou. Tajemství dokonalých...
12. 10. 2024
Historie chmele v Česku Pěstování chmele má v Česku dlouhou a bohatou historii, úzce spjatou s tradicí vaření piva. První zmínky o chmelu na našem území pochází již z 9. století, ale jeho skutečný rozmach nastal o několik století později. Za vlády Karla IV. se české pivo, obohacené o chmel z žatecké oblasti, stalo...
12. 10. 2024
Co je kuskus? Kuskus je severoafrický pokrm z semoliny, který se připravuje na páře. Často se mylně považuje za druh obiloviny, ale ve skutečnosti se jedná o druh těstoviny. Semolina je hrubě mletá tvrdá pšenice, která se smíchá s vodou a tvaruje do malých kulovitých granulí. Kuskus má jemnou, lehce nasládlou chuť a je...
12. 10. 2024
Historie bonbonů Sladkosti ve formě bonbonů, jak je známe dnes, mají poměrně krátkou historii. Jejich počátky sahají do 19. století, kdy se začal rozvíjet cukrovarnický průmysl a cukr se stal dostupnějším. Předtím si sladkosti mohli dovolit jen ti nejbohatší, a to spíše v podobě medu, ovoce nebo oříšků v medu. První...
11. 10. 2024
Co je to občerstvení? Občerstvení, to je takový malý záchranář v průběhu dne. Není to úplně plnohodnotné jídlo jako oběd nebo večeře, ale rozhodně to není jen tak ledajaké zobání. Občerstvení by nám mělo dodat energii a zažene hlad, ale nemělo by nás zatížit. Ideálně by mělo obsahovat vyvážený poměr živin,...
11. 10. 2024
Fazolový salát: letní klasika Fazolový salát, to je synonymum pro letní grilování, pikniky a zahradní oslavy. Jeho příprava je snadná a rychlá, a proto se těší velké oblibě. Základem jsou samozřejmě fazole, ať už bílé, červené, černé nebo barevné. Ty se smíchají s další zeleninou, jako je cibule, paprika, okurka...
11. 10. 2024
Co je to vegeta Vegeta je legendární kořenící směs, která si získala oblibu v mnoha kuchyních po celém světě. Tato univerzální směs, složená převážně ze sušené zeleniny, bylinek a koření, dodá pokrmům výraznou chuť umami. Vegeta se stala nepostradatelnou součástí mnoha domácností a profesionálních kuchyní, a to...
10. 10. 2024
Co je to valmer? Valmer je označení pro vinařskou láhev o objemu 9 litrů. Název pochází z francouzského „vin métré“, což v překladu znamená „víno odměřené“. Valmer se používá především pro uchovávání a archivaci vín. Díky svému objemu má valmer ideální poměr mezi povrchem vína a objemem...
10. 10. 2024
Vejce v kuchyni: Od snídaně po dezert Vejce jsou zkrátka základ, který v kuchyni potkáváme snad denně. A není divu! Jsou cenově dostupná, dají se připravit na mnoho způsobů a navíc jsou plná bílkovin a dalších důležitých živin. Ráno nás můžou potěšit nadýchanou omeletou se zeleninou, v polední polévce poslouží...
10. 10. 2024
Všestranné vločky: Od snídaně po večeři Ovesné vločky jsou skutečně všestrannou potravinou, která si zaslouží své místo v kuchyni. Jsou bohaté na vlákninu, která podporuje trávení a zasytí na delší dobu. Obsahují také vitamíny skupiny B, železo a hořčík. Ráno vás vločky nabijí energií, stačí je zalít...
09. 10. 2024