Zatočte s tím! Jak zabalit tortillu jako profík.
Výběr správné tortilly Při balení perfektní tortilly hraje zásadní roli výběr správného typu. Na trhu je k dispozici nepřeberné...
Výběr správné tortilly Při balení perfektní tortilly hraje zásadní roli výběr správného typu. Na trhu je k dispozici nepřeberné...
Příčiny škrábání v krku Škrábání v krku je nepříjemný pocit, který může mít mnoho příčin. Často je prvním příznakem...
Jan Punčochář a jeho restaurace Jan Punčochář je v Česku pojem. Jeho jméno rezonuje gastronomickou scénou už léta a stalo se synonymem pro...
Kalfas: Druh ryby Kalfas je slangové označení pro druh ryby, které se používá především v rybářském slangu. Tento výraz nemá oporu v oficiálním názvosloví ryb a neoznačuje žádný konkrétní druh. Pravděpodobně se jedná o slangový výraz, který vznikl v určitém regionu nebo skupině rybářů a uchytil se pro...
20. 10. 2024
Historie vinařství v Česku Vinařství má v Česku dlouhou a bohatou historii, sahající až do dob Keltů. První písemné zmínky o pěstování vína na našem území však pocházejí z období vlády Karla IV., který nechal do Čech přivézt ušlechtilé odrůdy révy vinné z Francie a Burgundska. Za vlády Lucemburků zažívalo...
20. 10. 2024
Langoše z jogurtu: Oblíbená pochoutka Langoše z jogurtu jsou skvělou alternativou ke klasickým langošům z droždí. Jsou rychlejší na přípravu a díky jogurtu krásně vláčné. Těsto je navíc o něco lehčí a stravitelnější. Langoše z jogurtu můžete podávat naslano i nasladko. Skvěle chutnají potřené česnekem a...
19. 10. 2024
Historie čínské kuchyně v Česku Čínská kuchyně v Česku má poměrně krátkou, ale zajímavou historii. První restaurace s čínskými specialitami se objevily až po pádu železné opony, na začátku 90. let. Do té doby byla čínská kuchyně pro většinu Čechů velkou neznámou. S příchodem prvních čínských restaurací se...
19. 10. 2024
Co je to gourmet? Gourmet není jen slovo, které zní honosně. Označuje milovníka a znalce dobrého jídla a pití, člověka, který si potrpí na kvalitu, chuť a původ surovin. Gourmet si vychutnává komplexnost chutí, vůní a textur, hledá v jídle příběh a vášeň kuchaře. Nejde jen o drahé restaurace a exotické ingredience, i...
19. 10. 2024
Rolák: Sladká pochoutka z pekařství Rolák je v českých pekárnách stálicí a jeho popularita rozhodně neklesá. Toto sladké pečivo si získalo srdce malých i velkých díky své jednoduché, ale lahodné chuti. Jemné, nadýchané těsto, často stočené do spirály a posypané křupavým cukrem, evokuje vzpomínky na dětství a...
18. 10. 2024
Výběr správných nudlí Rýžové nudle jsou skvělou ingrediencí do mnoha asijských jídel. Jsou bezlepkové, takže jsou vhodné i pro lidi s celiakií. Při výběru správných nudlí pro váš recept je důležité zvážit několik faktorů. Různé druhy rýžových nudlí se hodí k různým pokrmům. Tenké nudle, jako jsou...
18. 10. 2024
Co je to tartaletka? Tarteletky, ty malé, lahodné košíčky z křehkého těsta, jsou oblíbeným dezertem po celém světě. Jsou ideální pro servírování na oslavách, večírcích nebo jen tak pro zpříjemnění všedního dne. Tarteletky se pečou v malých formičkách a po upečení se plní nejrůznějšími sladkými náplněmi. ...
18. 10. 2024
Maki sushi Maki sushi patří mezi nejznámější a nejoblíbenější druhy sushi. Maki v japonštině znamená "rolovat" a tento druh sushi se vyznačuje tím, že je rýže s náplní zabalena do řasy nori a srolovaná do válcovitého tvaru. Existuje mnoho různých druhů maki sushi, které se liší náplní, tloušťkou rolky a způsobem...
17. 10. 2024
Rodinná tradice od roku 1902 V roce 1902, kdy se svět teprve vzpamatovával z průmyslové revoluce, otevřela v srdci našeho města své dveře skromná prodejna potravin. Zakladatel, pan Novák, tehdy ani netušil, že jeho malý krámek se stane svědkem celého století proměn a že jeho rodina bude v jeho šlépějích kráčet po další...
17. 10. 2024