Kalfas

Tajemství kalfas: Jak chytit tuto dravou rybu?

Kalfas: Druh ryby Kalfas je slangové označení pro druh ryby, které se používá především v rybářském slangu. Tento výraz nemá oporu v oficiálním názvosloví ryb a neoznačuje žádný konkrétní druh. Pravděpodobně se jedná o slangový výraz, který vznikl v určitém regionu nebo skupině rybářů a uchytil se pro...

Vinograf

Tajemství vinografu: Objevte kouzlo výroby vína

Historie vinařství v Česku Vinařství má v Česku dlouhou a bohatou historii, sahající až do dob Keltů. První písemné zmínky o pěstování vína na našem území však pocházejí z období vlády Karla IV., který nechal do Čech přivézt ušlechtilé odrůdy révy vinné z Francie a Burgundska. Za vlády Lucemburků zažívalo...

Langoše Z Jogurtu

Nadýchané langoše z jogurtu: Recept na sladkou pochoutku.

Langoše z jogurtu: Oblíbená pochoutka Langoše z jogurtu jsou skvělou alternativou ke klasickým langošům z droždí. Jsou rychlejší na přípravu a díky jogurtu krásně vláčné. Těsto je navíc o něco lehčí a stravitelnější. Langoše z jogurtu můžete podávat naslano i nasladko. Skvěle chutnají potřené česnekem a...

Švej Ču Žou

Tajemství lahodného švej ču žou: Proč ho všichni milujeme?

Historie čínské kuchyně v Česku Čínská kuchyně v Česku má poměrně krátkou, ale zajímavou historii. První restaurace s čínskými specialitami se objevily až po pádu železné opony, na začátku 90. let. Do té doby byla čínská kuchyně pro většinu Čechů velkou neznámou. S příchodem prvních čínských restaurací se...

Gourmet

Poznejte svět gurmánských zážitků

Co je to gourmet? Gourmet není jen slovo, které zní honosně. Označuje milovníka a znalce dobrého jídla a pití, člověka, který si potrpí na kvalitu, chuť a původ surovin. Gourmet si vychutnává komplexnost chutí, vůní a textur, hledá v jídle příběh a vášeň kuchaře. Nejde jen o drahé restaurace a exotické ingredience, i...

Rolák

Rolák: Tajemství dokonalé české sladkosti odhaleno!

Rolák: Sladká pochoutka z pekařství Rolák je v českých pekárnách stálicí a jeho popularita rozhodně neklesá. Toto sladké pečivo si získalo srdce malých i velkých díky své jednoduché, ale lahodné chuti. Jemné, nadýchané těsto, často stočené do spirály a posypané křupavým cukrem, evokuje vzpomínky na dětství a...

Rýžové Nudle Recept

Nejlepší recepty na rýžové nudle, které si zamilujete

Výběr správných nudlí Rýžové nudle jsou skvělou ingrediencí do mnoha asijských jídel. Jsou bezlepkové, takže jsou vhodné i pro lidi s celiakií. Při výběru správných nudlí pro váš recept je důležité zvážit několik faktorů. Různé druhy rýžových nudlí se hodí k různým pokrmům. Tenké nudle, jako jsou...

Tartaletka

Tajemství dokonalých tartaletek: Tipy a triky pro neodolatelnou chuť!

Co je to tartaletka? Tarteletky, ty malé, lahodné košíčky z křehkého těsta, jsou oblíbeným dezertem po celém světě. Jsou ideální pro servírování na oslavách, večírcích nebo jen tak pro zpříjemnění všedního dne. Tarteletky se pečou v malých formičkách a po upečení se plní nejrůznějšími sladkými náplněmi. ...

Druhy Sushi

Svět sushi: Objevte lahodné druhy sushi!

Maki sushi Maki sushi patří mezi nejznámější a nejoblíbenější druhy sushi. Maki v japonštině znamená "rolovat" a tento druh sushi se vyznačuje tím, že je rýže s náplní zabalena do řasy nori a srolovaná do válcovitého tvaru. Existuje mnoho různých druhů maki sushi, které se liší náplní, tloušťkou rolky a způsobem...

Spizirna 1902

Spížírna 1902: Poctivé české potraviny s tradicí

Rodinná tradice od roku 1902 V roce 1902, kdy se svět teprve vzpamatovával z průmyslové revoluce, otevřela v srdci našeho města své dveře skromná prodejna potravin. Zakladatel, pan Novák, tehdy ani netušil, že jeho malý krámek se stane svědkem celého století proměn a že jeho rodina bude v jeho šlépějích kráčet po další...