Jan Punčochář a jeho restaurace: Chuťový zážitek, na který nezapomenete
Jan Punčochář a jeho restaurace Jan Punčochář je v Česku pojem. Jeho jméno rezonuje gastronomickou scénou už léta a stalo se synonymem pro...
Jan Punčochář a jeho restaurace Jan Punčochář je v Česku pojem. Jeho jméno rezonuje gastronomickou scénou už léta a stalo se synonymem pro...
Výběr správné tortilly Při balení perfektní tortilly hraje zásadní roli výběr správného typu. Na trhu je k dispozici nepřeberné...
Příčiny škrábání v krku Škrábání v krku je nepříjemný pocit, který může mít mnoho příčin. Často je prvním příznakem...
Druhy křehkého těsta Křehké těsto, to není jen jeden univerzální recept. Existuje několik druhů, které se liší poměrem surovin a způsobem zpracování. Klasické křehké těsto se připravuje z mouky, másla, cukru a vajec. Je ideální na koláče, tartaletky nebo sušenky. Linecké těsto obsahuje navíc mleté ořechy nebo...
21. 10. 2024
Výběr správné tortilly Při balení perfektní tortilly hraje zásadní roli výběr správného typu. Na trhu je k dispozici nepřeberné množství variant, od klasických kukuřičných po pšeničné, celozrnné nebo ochucené. Pro začátek je dobré se orientovat podle plánované náplně. Kukuřičné tortilly, s typickou zemitou...
20. 10. 2024
Kalfas: Druh ryby Kalfas je slangové označení pro druh ryby, které se používá především v rybářském slangu. Tento výraz nemá oporu v oficiálním názvosloví ryb a neoznačuje žádný konkrétní druh. Pravděpodobně se jedná o slangový výraz, který vznikl v určitém regionu nebo skupině rybářů a uchytil se pro...
20. 10. 2024
Historie vinařství v Česku Vinařství má v Česku dlouhou a bohatou historii, sahající až do dob Keltů. První písemné zmínky o pěstování vína na našem území však pocházejí z období vlády Karla IV., který nechal do Čech přivézt ušlechtilé odrůdy révy vinné z Francie a Burgundska. Za vlády Lucemburků zažívalo...
20. 10. 2024
Langoše z jogurtu: Oblíbená pochoutka Langoše z jogurtu jsou skvělou alternativou ke klasickým langošům z droždí. Jsou rychlejší na přípravu a díky jogurtu krásně vláčné. Těsto je navíc o něco lehčí a stravitelnější. Langoše z jogurtu můžete podávat naslano i nasladko. Skvěle chutnají potřené česnekem a...
19. 10. 2024
Historie čínské kuchyně v Česku Čínská kuchyně v Česku má poměrně krátkou, ale zajímavou historii. První restaurace s čínskými specialitami se objevily až po pádu železné opony, na začátku 90. let. Do té doby byla čínská kuchyně pro většinu Čechů velkou neznámou. S příchodem prvních čínských restaurací se...
19. 10. 2024
Co je to gourmet? Gourmet není jen slovo, které zní honosně. Označuje milovníka a znalce dobrého jídla a pití, člověka, který si potrpí na kvalitu, chuť a původ surovin. Gourmet si vychutnává komplexnost chutí, vůní a textur, hledá v jídle příběh a vášeň kuchaře. Nejde jen o drahé restaurace a exotické ingredience, i...
19. 10. 2024
Rolák: Sladká pochoutka z pekařství Rolák je v českých pekárnách stálicí a jeho popularita rozhodně neklesá. Toto sladké pečivo si získalo srdce malých i velkých díky své jednoduché, ale lahodné chuti. Jemné, nadýchané těsto, často stočené do spirály a posypané křupavým cukrem, evokuje vzpomínky na dětství a...
18. 10. 2024
Výběr správných nudlí Rýžové nudle jsou skvělou ingrediencí do mnoha asijských jídel. Jsou bezlepkové, takže jsou vhodné i pro lidi s celiakií. Při výběru správných nudlí pro váš recept je důležité zvážit několik faktorů. Různé druhy rýžových nudlí se hodí k různým pokrmům. Tenké nudle, jako jsou...
18. 10. 2024
Co je to tartaletka? Tarteletky, ty malé, lahodné košíčky z křehkého těsta, jsou oblíbeným dezertem po celém světě. Jsou ideální pro servírování na oslavách, večírcích nebo jen tak pro zpříjemnění všedního dne. Tarteletky se pečou v malých formičkách a po upečení se plní nejrůznějšími sladkými náplněmi. ...
18. 10. 2024