Nemoc růže: Co dělat, když kůže pálí a svědí?
Co je to nemoc růže? Růže je zákeřné kožní onemocnění, které dokáže pěkně potrápit. Poznáte ji podle červených, oteklých a na...
Co je to nemoc růže? Růže je zákeřné kožní onemocnění, které dokáže pěkně potrápit. Poznáte ji podle červených, oteklých a na...
Aktuální kurz eura k české koruně Euro a jeho kurz je pro Čechy hodně důležitý, to ví každý. Lidi to fakt zajímá, zvlášť když...
Příčiny škrábání v krku Škrábání v krku je nepříjemný pocit, který může mít mnoho příčin. Často je prvním příznakem...
Letní závitky: Lehké a svěží Letní závitky jsou perfektním příkladem lehkého a osvěžujícího jídla, ideálního pro horké letní dny. Na rozdíl od smažených jarních závitků se letní závitky nechají čerstvé, což jim dodává křupavost a svěžest. Základem je rýžový papír, který se na chvíli namočí do vody,...
31. 10. 2024
Hlíva ústřičná: pochoutka z lesa Hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) je dřevokazná houba s charakteristickým tvarem připomínajícím ústřice, odtud pochází i její druhové jméno. Plodnice rostou v trsech, obvykle na kmenech a pařezech listnatých stromů, a to od podzimu do jara. Klobouk hlívy ústřičné je hladký,...
31. 10. 2024
Krása a elegance ve skleničce Dezerty ve skleničkách si získaly oblibu nejen pro svou lahodnou chuť, ale také pro vizuální atraktivitu. Servírování dezertů ve skleničkách umožňuje vrstvení různých textur a barev, čímž se z obyčejného dezertu stává malá umělecká díla. Kombinace křupavých sušenek, nadýchaných...
31. 10. 2024
Klasické bramborové gnocchi Gnocchi, ty malé nadýchané knedlíčky z bramborového těsta, patří mezi klasiku italské kuchyně. Připravit si je ale můžete i doma a překvapit tak rodinu i přátele vlastnoručně dělanou specialitou. Recept na gnocchi není nijak složitý, chce to jen trochu trpělivosti a citu pro práci s těstem....
30. 10. 2024
Co je jedlý papír na dort Jde o tenký, ohebný materiál, který je vyroben z jedlých složek, jako je škrob, cukr a voda. Jde o velmi všestranný dekorační prvek, který lze použít k ozdobení dortů, cupcakeů, cookies a dalších dezertů. Existuje v mnoha různých barvách, vzorech a tvarech, takže si můžete vybrat ten, který se...
30. 10. 2024
Lahodný dezert s italským šmrncem Sladká chuť Itálie se snoubí s jemností mascarpone v dezertech, které pohladí chuťové pohárky. Cheesecake z mascarpone, symbol italské cukrařiny, si podmanil svět svou krémovou konzistencí a bohatou chutí. Mascarpone, smetanový sýr s původem v Lombardii, mu dodává sametovou texturu a...
30. 10. 2024
Historie KitKatu Společnost Rowntree's, sídlící v anglickém Yorku, zaregistrovala v roce 1911 ochrannou známku Kit Cat a Kit Kat. Až v roce 1920 uvedla na trh první cukrovinky pod značkou Kit Cat. Původně se jednalo o bonboniéru s různými druhy čokoládových cukrovinek, která se prodávala pod názvem Kit Cat. V roce 1935 se...
29. 10. 2024
Historie a původ názvu Celestýnské nudle, pokrm s tajemným názvem, který evokuje vznešenost a historii. Navzdory svému honosnému jménu se nejedná o recept s dlouhou a zdokumentovanou minulostí sahající až k císařskému dvoru. Ve skutečnosti je původ tohoto jídla zahalen rouškou tajemství. Neexistují žádné spolehlivé...
29. 10. 2024
Fazole na kyselo: Klasika české kuchyně Fazole na kyselo, to je synonymum pro tradiční české jídlo, které voní domovem a evokuje vzpomínky na dětství. Tato sytá a chutná polévka, známá také jako fazolová polévka s kyselou smetanou, je připravována z fazolí, brambor, kořenové zeleniny a zásmažky, do které se přidává...
29. 10. 2024
Co je to Doubleshot Pro milovníky silné a intenzivní kávy je tu doubleshot. Doubleshot, někdy nazývaný také doppio, je kávový nápoj připravený s použitím dvojité dávky espressa. Zatímco standardní espresso se připravuje s cca 7 gramy kávy, doubleshot využívá dvojnásobek, tedy okolo 14 gramů, při zachování stejného...
28. 10. 2024